Varškės apkepas

  • Parašė  PaPapūga
  • Ketvirtadienis, 14 gegužės 2020 13:04
Varškės apkepas Varškės apkepas
Šitą varškės apkepą kepa mūsų močiutė. Tad jeigu valgote pieno gaminius, tai rekomenduojame.  Apkepas sotus, skanu ir šaltą valgyti.
Produktai:

 0,5 kg varškės
 4 kiaušiniai
 3 šaukštai sviesto
 5-7 šaukštai cukraus (mes be cukraus kepame)
 3-4 šaukštai manų kruopų
 1/2 stiklinės pieno
 žiupsnelis druskos


Gaminimo eiga:

Manų kruopas užpilame pienu ir pusvalandžiui paliekame, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių trynius išplakame su druska (jeigu naudojate cukrų, tai išplakti su cukrumi), sudedame varškę, kambario temperatūros sviestą, manų kruopas ir viską išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir sudedame į masę. Lengvai išmaišome, sukrečiame į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais apibarstytą kepimo indą.
Kepame apie 30-40 min, 180°C įkaitintoje orkaitėje. 

Skanaus!
Dalintis !

Gamintojai

logo 10

 info@papapuga.lt

+370 600 34254

Sekite Facebook

Prenumeruokite!

Prenumeruokite Mūsų naujienlaiškį ir visada būsite informuoti apie geriausius pasiūlymus ir naujausius produktus.